Drugi spominski pohod od Kotelj do Belih Vod

PD 13. maj, 2005
395
Drugi spominski pohod od Kotelj do Belih Vod
Planinsko društvo Šoštanj je lani, ko je slavilo 100-letnico obstoja, na pobudo Alenke Verbič iz občine Šoštanj organiziralo prvi spominski pohod od Kotelj do Belih Vod. Planinke in planinci iz Šoštanja so tako obudili spomin na romarsko pot, kot ...

VEčER: Petek, 13. Maj 2005 - Stran: CELJSKO, SAVINJSKA, ŠALEŠKA DOLINA

Drugi spominski pohod od Kotelj do Belih Vod

Planinsko društvo Šoštanj je lani, ko je slavilo 100-letnico obstoja, na pobudo Alenke Verbič iz občine Šoštanj organiziralo prvi spominski pohod od Kotelj do Belih Vod. Planinke in planinci iz Šoštanja so tako obudili spomin na romarsko pot, kot jo je opisal Lovko kuhar - Prežihov Voranc in na katero so se odpravljali Korošci na binkoštni ponedeljek. Korošci so med romanjem obiskali Godčevo sedlo, Naravske ledine, domačijo Križan in Sleme, od tam so se napotili do Svetega križa. Romanje je trajalo skoraj ves dan.

Letos bodo pohod ponovno organizirali. Pohodniki se bodo jutri zbrali na avtobusni postaji v Šoštanju, od tam jih bo posebni avtobus ob 7. uri odpeljal do Kotelj. Z vodniki Juretom Drevom, Filipom Vrabičem in Vladom Stropnikom se bodo odpravili na šest do sedem ur trajajoči pohod po lahki poti. Spotoma se bodo ustavili, tako je vsaj predvideno, na Naravskih ledinah in v Andrejevem domu na Slemenu, pot pa bodo sklenili v Belih Vodah, pri cerkvi sv. Andreja.

Iskanje