Glavna planinska sezona

PD 2. julij, 2019
416
Glavna planinska sezona

Spoštovani!

Pred nami je glavna planinska sezona, razmere v visokogorju so vse bolj primerne za obisk, odpirajo se še zadnje planinske koče … Da bo obisk gora prijetno, nepozabno in varno doživetje, se je treba nanj primerno pripraviti. V gore in na planinske poti se je – samostojno ali s planinskim društvom – treba odpraviti ustrezno opremljen, izbirati poti, primerne svojim psihofizičnim sposobnostim, pred odhodom preveriti tudi vremensko napoved, stanje poti in odprtost planinskih koč, se od doma odpraviti dovolj zgodaj in o načrtih obvestiti domače.

Če v letošnjem letu še niste poravnali članarine v Planinskem društvu Šoštanj, naj vas spomnimo, da članstvo prinaša zavarovanje v gorah – za primer trajne invalidnosti, za primer nezgodne smrti, zavarovanje odgovornosti proti tretji osebi in za primer reševanja in zdravljenja s 24-urno asistenco zunaj Slovenije (za člane A velja za ves svet, za člane ostalih kategorij v gorah Evrope in Turčije). Člani lahko uveljavljate še številne ugodnosti: od 30 do 50 % popusta pri prenočevanju v slovenskih planinskih kočah ter popust pri prenočevanju v okoli 1200 planinskih kočah v Alpah, Pirenejih in širše, 20 % popusta pri nakupu izdaj Planinske založbe PZS in 25 % popusta pri naročnini na Planinski vestnik, popust pri nabavi opreme in storitev pogodbenih partnerjev PZS, pri vstopnini v Slovenski planinski muzej in Narodni park Paklenica (Hrvaška).

Planinci s članstvom prav tako izkažete pripadnost planinski organizaciji ter podporo pri izvajanju programa dela našega društva ter Planinske zveze Slovenije, kot so npr. urejanje planinskih poti, izvajanje naravovarstvenih aktivnosti, izhajanje Planinskega vestnika, delovanje Slovenskega planinskega muzeja, vzdrževanje planinskih spominskih obeležij ipd. Poleg tega kakovostno preživljate čas s sorodno mislečimi ljubitelji gorske narave in aktivnega načina življenja.

Članarino lahko poravnate v Cvetličarni Nahtigal ter v pisarni društva (Vila Lučka, Koroška cesta 13) ali prek spletne strani Planinske zveze Slovenije clanarina.pzs.si.

Dobrodošli v dobri družbi!

Iskanje