Izlet po Kostelski planinski pešpoti

PD 6. november, 2003
320
Izlet po Kostelski planinski pešpoti
PD Šoštanj letošnji predzadnj izlet organizira na nam manj znano območje ob Kolpi. Prehodili bomo Kostelsko pešpot, ob povratku domov pa si bomo ogledali še muzej v Kočevju. Izlet bo 15.11.2003.

                         Kostelska planinska pešpot

15. listopad 2003

vodnici Andreja Konovšek in Martina Pečnik

Kostel nam je vsaj večini manj poznano območje ob Kolpi, ki sega na jugu od Svete Ane oz. Srobotnika ob Kolpi preko Fare do potoka Bilpa, na severu pa do Kaptola oz. do Ajbla. Celotno ozemlje je sodilo nekoč v gospostvo Kostel, po čemer je dobilo tudi svoje ime. Ves Kostel sodi v pred kratkim ustanovljeno občino Kostel, ki ima sedež v vasi.

Kostelska planinska pešpot je krožna pot, ki nas skozi kostelsko pokrajino popelje preko vasi Potok (225 m), Jakšiči, mimo Stružnice in Planine čez Kuželjsko Okno v Kuželjski steni (874 m), odkoder je lep razgled na Kolpsko dolino in Gorski Kotar, v Rake pod Špičastim hribom preko Laz nazaj v Potok. Na pot se bomo podali v družbi domačina, ki nam bo v spremstvu predstavil kostelsko pokrajino in njeno zgodovino.

Na povratni vožnji se bomo ustavili v Kočevju. Zainteresirani se bodo lahko v Pokrajinskem muzeju Kočevje udeležili predavanja in multivizijske predstavitve zgodovine Kočevskega (cena: zaposleni-500 SIT, upokojenci-400 SIT, študentje-300 SIT). Ostali bodo v tem času imeli prosti čas (1.30 h).

čas hoje: 6.30 h

Vožnja: Šoštanj - Škofljica - Ribnica - Vas - Kočevje - Šoštanj.

Odhod: Avtobusna postaja Šoštanj, ob 5.00 h

Cena: 2900 SIT

 

Prijave: v cvetličarni Nahtigal v Šoštanju, do srede 12. listopada do 12 h.

Iskanje