Izšel je Planinski popotnik št. 29

PD 16. februar, 2021
359
Izšel je Planinski popotnik št. 29

Za ogled Planinskega popotnika kliknite TUKAJ.

Minulo leto je bilo precej turbulentno. Vrteli smo se v krogu ukrepov, ki so omejevali naše gibanje, druženje ter posledično močno posegli v organizacijo in izvedbo aktivnosti našega društva. Spomladansko in jesensko-zimsko zaprtje javnega življenja zaradi epidemije Covid 19 je botrovalo k odpovedi nekaterih izletov in drugih aktivnosti. Kljub temu planinci nismo počivali, v poletnih mesecih je bilo izvedenih kar nekaj izletov in akcij, ki smo jih strnili v vsakoletni tradicionalni Planinski popotnik.

Pri listanju planinskega popotnika se boste lahko v začetku seznanili s statistiko ter preleteli članek o planinskem krožku na OŠ Karla Destovnika Kajuha ter rezultati ekipe PD Šoštanj na orientacijskem tekmovanju KPOT 2020. Leto 2020 je bilo zagotovo posebno za našo članico Suzano Podvinšek, ki je v 29 dneh opravila s Slovensko planinsko potjo, svoja doživetja pa z nami delila v članku, ki vas bo popeljal po slovenskih vrhovih. Kljub omejitvam so bili dejavni prav vsi odseki PD Šoštanj, kar je razvidno iz letnih poročil markacistov (organizirali so tudi srečanje markacistov Savinjskega meddruštvenega odbora), vodniškega odseka, turno – kolesarskega odseka ter sekcij Gaberke in Zlatorog. Prav slednji so svoje izlete v času zaprtja občinskih meja izvedli s simpatičnim motom »gremo mi po svoje«, osvojene cilje pa predstavili v kolažih.

Za najbolj aktivne člane PD Šoštanj v letu 2021 smo pripravili nagradno igro, v kateri lahko osvojite praktične nagrade. Pokukate lahko, po kakšnih čudovitih poteh, skritih kotičkih in očarljivi naravi Slovenije so se potepali udeleženci planinskega tabora za odrasle, ki je potekal po delu poti okoli Julijskih alp oz. tako imenovani Julijana trail. Za visokogorsko vzdušje sta poskrbela izlet na Tolminski Kuk ter ferata Pot Stoletnice v sosednji Italiji. V članku o turnem-kolesarstvu se lahko seznanite po katerih adrenalinskih stezah so se vzpenjali in spuščali turni kolesarji ter kaj vse so doživeli. S plezanjem po strmih skalah s čudovitimi razgledi postreže članek Čez Može na Palec. Ljubitelji domačega gorovja lahko seznanite z novo planinsko karto Smrekovec, Raduha, Olševa, Peca in Uršlja gora, med drugim pa občudujete prekrasne fotografije, ki krasijo 13-listni in enolistni planinski koledar 2021. Ker je preteklo leto zaznamovala epidemija, naši občutki oz. doživljanje, nam do sedaj neznanega, pa so različni, smo nekaj razmišljanj posameznikov strnili v članek o drugačnem planinskem letu. Kaj vse so planinci PD Šoštanj še počeli v letu 2020 in kje vse so se potepali, prikazujejo Izleti v sliki 2020.

V upanju, da bo leto 2021 drugačno od 2020, bolj podobno preteklim, je PD Šoštanj za vas pripravil plan precej atraktivnih izletov in aktivnosti v letu 2021, kjer bo zagotovo vsak planinec našel nekaj zase. Opisi izletov vas bodo seznanili s podrobnostmi. Z željo, da se čim prej ponovno srečamo, si sežemo v roko in skupaj ustvarimo nove spomine, vas prav lepo pozdravljamo.

Ostanite zdravi in varen korak.

Andreja Štumberger

Iskanje