LIGA SMREKOVEC: PO DOLGEM ČASU TEKMA IZ PLANINSKE ORIENTACIJE

PD 13. marec, 2022
394
LIGA SMREKOVEC: PO DOLGEM ČASU TEKMA IZ PLANINSKE ORIENTACIJE

Minuli vikend, natančneje 12.03.2022 se je v Šoštanju po dolgem času odvila tekma iz planinske orientacije v področni Ligi Smrekovec. Organizacija zadnje tekme v Šoštanju sega že v daljno leto 2019, ko smo s PD Šoštanju v sodelovanju z okoliškimi društvi organizirali Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje. Področnih tekem letih 2020 in 2021 zaradi koronavirusa ni bilo možno organizirati. Po nedavni sprostitvi ukrepov so bili končno vzpostavljeni vsi pogoji, da tekmo lahko izvedemo brez dodatnih omejitev. Za štart in cilj je bil določeno rokometno igrišče v središču Šoštanja. Vlogo tehničnega vodje tekmovanja in postavljalca vseh prog je prevzel Bojan Rotovnik. Za tekmovanje je dobro izkoristil našo obhodnico Trško pot, saj je vsaj del vsake proge potekal po markirani poti. Udeležba je pričakovano skromna, predvsem so manjkale osnovošolske ekipe. Štartna lista je štela 15 ekip, ki so prihajale iz planinskih društev Velenja, Rečice ob Savinji, Nazarja, Vinske Gore, Domžal, Šaleškega aplinističnega odseka ter seveda Šoštanja. Rezulate, rešitve teoretičnih nalog ter karte vseh prog si lahko ogledate na spodnjih povezavah.

REZULTATI:

  • Kategorija A: 1. PD Šoštanj (ekipi PD Nazarje A1 in PD Nazarje A2 sta bili zaradi prekoračenega maksimalnega časa dikvalificirani);
  • Kategorija B: 1. PD Šoštanj;
  • Kategorija C: 1. PD Šoštanj;
  • Kateogrija D: 1. PD Šoštanj;
  • Kategorija E: 1. PD Šoštanj;
  • Kategorija F: 1. PD Šoštanj, 2. PD Vinska Gora, 3. PD Velenje F2, 4. PD Rečica ob Savinji, 5. PD Velenje F1, 6. PD Domžale, 7. ŠAO Kardelo.
  • Kategorija G: 1. PD Nazarje G

Najboljši absolutni rezultat je dosegla ekipa Šoštanja v C kategoriji. Vsem udeležencem čistitke za udeležbo ter velika zahvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji tekme. Hvala Občini Šoštanj za možnost uporabe rokometnega igrišča ter Prostovoljnemu gasilskemu društvu Šoštanj za mize in klopi. POT ŠOŠTANJ - REZULTATI KARTE ZA VSE PROGE TEORETIČNE NALOGE- REŠITVE Naslednja tekma Lige Smrekovec bo v Velenju 2. Aprila 2022. Razpis tekmovanja sledi. Vabljeni k udeležbi.

Andreja Konovšek Jalen: "Da smo se vsaj malo oddaljili od časov korone in slabih novic iz Ukrajine, je včeraj poskrbel lep sončen dan in udeležba na prvem POT. Da je korona svoj pečat pustila tudi v planinski orientaciji priča po eni strani skromna udeležba, po drugi strani pa po pogovoru z udeleženci kljub temu ostaja upanje in volja, da se bomo na POT-ih v bodoče vendarle srečevali v večjem številu. Le malo reklame bo še treba naresti. Hvala organizatorjem za pogum in izpeljavo tekme! Mi smo uživali. Pa naprej povejte, da je bilo super in jih povabite čimveč! Se vidimo! S kompasom in zemljevidom naprej!"

 

Vodja tekmovanja: Jure Grudnik

Foto: Romana Slemenšek, Andreja Konovšek Jalen, Jure Grudnik

Iskanje