Osnovnošolska ekipa PD Šoštanj odlična druga na SPOT 2016

PD 16. maj, 2016
335
Osnovnošolska ekipa PD Šoštanj odlična druga na SPOT 2016

Na Slovenskem planinskem orientacijskem tekmovanju, ki je potekalo 14. in 15.5., je osnovnošolska ekipa PD Šoštanj v močni konkurenci 14 najboljših slovenskih ekip v kategoriji A dosegla odlično 2. mesto! Za ekipo PD Šoštanj so tekmovali: Blaž Pusovnik, Jan Novak, Boštjan Reberšak, Aljaž Rogelšek in Tilen Rotovnik, vsi učenci 6. razredov OŠ KDK Šoštanj.


SLOVENSKO PLANINSKO ORIENTACIJSKO TEKMOVANJE 2016

Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje (SPOT), ki je 14. in 15. maja 2016 potekalo na območju Celja, Šentruperta nad Laškim in Gorice pri Slivnici, je postavilo nove državne prvake. Na orientacijski preizkušnji, ki so jo pod okriljem Odbora za orientacijo Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije organizirala planinska društva Rogaške lige, se je pomerilo 73 ekip iz vse Slovenije.

V dveh dneh je svoje orientacijsko in planinsko znanje pokazalo več kot 300 tekmovalcev iz sedmih področnih orientacijskih lig: Gorenjsko-dolenjske, Podravske, Rogaške, Zasavske, Savinjske, Primorske lige in lige Smrekovec. Sobotne dnevne in nočne tekme so se udeležili le tekmovalci v najzahtevnejših kategorijah C, č in D, na nedeljskem orientacijskem vrhuncu pa so se v Gorici pri Slivnici zbrali tudi tekmovalci v vseh ostalih kategorijah. Planinci so morali poleg odličnega znanja iz orientacije, sposobnosti gibanja po zahtevnem terenu, splošnega planinskega znanja in dobre telesne pripravljenosti pokazati še praktično poznavanje snovi planinske šole ter dodatnega gradiva o celjski popotnici Almi M. Karlin in naravni in kulturni dediščini Celjskega, na progi pa so jih čakale še praktične naloge iz orientacije, planinskih vozlov, prve pomoči, varstva narave in poznavanja gorstev, prilagojene zahtevnostni stopnji posamezne kategorije.

Podrobnejši opis in rezultati SPOT 2016.

V močni konkurenci 14 najboljših slovenskih ekip je v kategoriji A ekipa PD Šoštanj dosegla odlično 2. mesto! Za PD Šoštanj so tekmovali (na fotografiji od leve proti desni): Blaž Pusovnik, Jan Novak, Boštjan Reberšak, Aljaž Rogelšek in Tilen Rotovnik, vsi učenci 6. razredov OŠ KDK Šoštanj.

čESTITAMO!

Iskanje