Paka in Bečovnica sta precej čistejši

PD 3. junij, 2008
328
Paka in Bečovnica sta precej čistejši
Občina Šoštanj je v soboto, 31. maja, organizirala očiščevalno akcijo z namenom očistiti reko Pako in potok Bečovnico. Odzvali so se člani Ribiške družine Paka, člani vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev v občini (Šoštanj, Lokovica, Gaberke in Topolšica) in še člani Planinskega društva Šoštanj, Mladinskega kulturnega centra, nekaj krajanov in del občinske uprave. Skupno se je ...

Paka in Bečovnica sta precej čistejši

Občina Šoštanj je v soboto, 31. maja, organizirala očiščevalno akcijo z namenom očistiti reko Pako in potok Bečovnico. Odzvali so se člani Ribiške družine Paka, člani vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev v občini (Šoštanj, Lokovica, Gaberke in Topolšica) in še člani Planinskega društva Šoštanj, Mladinskega kulturnega centra, nekaj krajanov in del občinske uprave. Skupno se je nabralo okrog 40 ljudi, ki so se nato po skupinah podali v Pako v Penku in v Bečovnico.

Župan Občine Šoštanj Darko Menih je bil aktivni udeleženec akcije, čistil je Pako skupaj z lokoviškimi gasilci. Akcija se je zaključila malo po 11. uri na Ribiški koči ob Družmirskem jezeru, kjer so se vsi udeleženci okrepčali s slastnim golažem.

Letošnja očiščevalna akcija Šoštanja in okolice bi morala biti že v aprilu ob dnevu zemlje. Takrat je bilo vreme zelo muhasto, a so akcijo kljub temu ponekod izvedli, in sicer: turistična društva v Skornem, Lajšah in na Pristavi, krajani v Gaberkah in Lokovici, teden dni kasneje pa tudi člani ŠKD Mačji kamen v Florjanu.

čistilna akcija v Šoštanju je tako potekala v treh etapah, skupno pa je v njej sodelovalo okrog 150 ljudi, nekateri celo po večkrat, za kar se vsem lepo zahvaljujemo.

Nepogrešljivi sodelavci pri akciji so: PUP Saubermacher, Komunalno podjetje Velenje, Termoelektrarna Šoštanj in Kmetijska zadruga Šaleške doline.

Iskanje