Planinski tabor za odrasle - BAVARSKA 2016

PD 22. avgust, 2016
443
Planinski tabor za odrasle - BAVARSKA 2016


Po deželi zasanjanih vrhov, valovitih travnikov, neštetih poti in preste.


 

Planinski tabor PD Šoštanj »BAVARSKA 2016«


PO DEŽELI ZASANJANIH VRHOV, VALOVITIH TRAVNIKOV, NEŠTETIH POTI IN PRESTE

 

22. avgust do 27. avgust 2016 – 6 dni


ORGANIZATOR:  Planinsko društvo Šoštanj (Primož Grudnik, Janez Kugonič, Jurij Drev, Vlado Stropnik).
                                                                                 

INFO:

Osebno: Primož Grudnik - telefon: 031-583-273;  

e-pošta: primozgrudnik@gmail.com,

spletna stran: http://www.pd-sostanj.si/



 

 

PROGRAM TABORA

 

Ponedeljek 22. 8. 2016

ŠOŠTANJ  - FÜSSEN - KALVARIENBERG (953 m) - SCHWANGAU

 

Predvidoma ob 01.00 uri odhod iz Šoštanja, vožnja po avtocesti skozi Slovenijo, Avstrijo, Italijo in Nemčijo vse do mesta Füssen, ki leži v objemu Allgäuskih Alp, nekaj kilometrov oddaljeno od avstrijske meje. Iz tega prikupnega mesta se bomo odpravili na prvi planinski pohod, ki se bo vzpenjal po križevem potu, vse do hriba imenovanega Kalvarienberg. Na vrhu nas bo pozdravil kamnit oltar in prekrasen pogled na pot, ki nas bo v nadaljevanju skozi zelene gozdove popeljala mimo jezera Schwansee ter Alpsee, vse do vasice Hohenschwangau, kjer bomo pohod tudi zaključili (čas hoje cca. 3 ure). V nadaljevanju dneva si bomo v organizaciji turistične agencije ogledali še znameniti grad Neuschwanstein z okolico, kamor se bomo povzpeli po eni izmed lepo urejenih gozdnih poti. Po ogledu se bomo peš podali do mesta Schwangau, kjer sledi namestitev v enega izmed lokalnih penzionov.

Kalvarienberg 3_1                    kalvarienberg

 

 

Torek 23. 8. 2016

PLANINSKA TURA NA SÄULING (2047 m)

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali do vasice Hohenschwangau, kjer bo izhodišče za našo planinsko turo na Säuling, markanten vrh, ki se strmo vzpenja nad gradom Neuschwanstein in okoliškimi jezeri. Vijugasta pot nas bo najprej vodila po grajskem območju, v nadaljevanju pa sledi delitev v dve planinski skupini.

 

Prva skupina bo po urejeni poti, ki vodi skozi gozdove, mimo pašnikov, v nadaljevanju pa preide v skalnato območje in je tehnično nekoliko zahtevnejša, osvojila impulzanten vrh Säuling, s panoramskim razgledom na nemško in avstrijsko pokrajno ter vrhove. Vzpon bo predvidoma traja cca. 4 ure. Sledi sestop v smeri planinske koče Bleckenau ter nadalje v dolino, ki bo trajal cca. 3 ure.

Druga skupina bo pohod od grajskega območja nadaljevala v smeri planinske koče Bleckenau, kjer bo po prekrasni razgledni poti občudovala krajevne lepote. Sledi sestop v dolino, celoten pohod druge skupine pa bo trajal cca. 3 ure. V nadaljevanju sledi skupen povratek proti penzionu.

 

S_ULING                    S_ULING3

 

 

Sreda  24. 8. 2016

TEGERNSEE -  WALLBERG (1722 m) - RUHPOLDING

Po zajtrku sledi vožnja proti idilični alpski vasi Ruhpolding, kje bomo v enem izmed lokalnih penzionov nastanjeni naslednje tri dni. Med potjo se bomo ustavili v vasici Wies in si ogledali  romarsko cerkev, nato pa z vožnjo nadaljevali do živahnega mesteca Tegernsee, ki obdaja istoimensko jezero. Ob vznožju gore Wallberg bomo pričeli z vzponom na njen vrh, ki s svojo odlično lego ponuja čudovit pogled na mesto in jezero z okolico. Vzpon bo trajal cca. 3 ure, nakar sledi prijetna hoja po razglednem travnatem grebenu in nadalje sestop v dolino, ki bo trajal cca. 2,5 ure. Tisti z utrujenimi nogami se bodo lahko na lastno željo z doplačilom *, v dolino spustili z gondolo. Sledi nekaj prostega časa za počitek, kjer boste lahko ogrete noge ohladili v jezeru, popili kavo ali pa si, z doplačilom *, ogledali mestno cerkev in muzej. V poznih popoldanskih urah bomo z vožnjo nadaljevali do Ruhpoldinga, sledi nastanitev v penzionu.

 WALLBERG

 

 

čETRTEK  25. 8. 2016

PLANINSKA TURA NA HOCHFELLN (1674 m)

V jutranjih urah bomo izpred penziona peš kaj kmalu zavili na makedamsko cesto, kjer se bomo iz doline Strohnwald, po krasnih gozdovih, pričeli vzpenjati po delu poti E4 in Via alpini, ki nas bo po ozkih stezicah, mimo strmih travnatih pobočij vodila do razglednega, predvsem pa markantnega vrha Chiemgauerskih Alp, gore Hochfelln, ki razveseljuje s krasnim pogledom na predalpski svet z jezerom Chiemsse, kakor na visoke mogotce narodnega parka Berchtesgaden na drugi strani.

 

Predviden čas vzpona bo cca. 4,5 ure. Na vrhu, kjer stoji najvišje ležeča gostilna Hochfellnhaus območja Chiemgau, bom naredili daljši postanek. Sledi sestop mimo čudovitih pastirskih planin v smeri Steinbergalma, kjer bomo lahko osvežitev poiskali v tipični alpski gostilni. Predviden čas sestopa bo cca. 3 ure. Sledi povratek do penziona.    

 

comp_hochfelln010                    hochfelln_3

 

 

PETEK   26. 8. 2016

PLANINSKA TURA NA KAMPENWAND (1669 m)

Po zajtrku sledi vožnja z avtobusom do mesta Bernau, ki leži ob jezeru Chiemsee. Iz mesta se bomo po približno 10-ih minutah vožnje pripeljali do izhodišča, večjega parkirišča na Hintergschwendt. Kaj kmalu bomo zakorakali na idilično gorsko stezico, ki se bo po bujnih gozdovih cca. 2,5 ure vila vse do skalnatnega vznožja gore Kampenwand, ki nam bo punudila mogočen pogled na sam vrh, na katerem kraljuje markanten križ, ki velja za največjega v bavarskih alpah. Na palninski koči Steiling-Alm sledi krajši postanek. Po kamniti poti bomo nadaljevali do vstopa v skalnati predel, ki zahteva varen korak ter po nekaj preplezanih skalah osvojili edinstven vrh Kampenwand. Za tiste, ki se na sam vrh ne bodo povzpeli, poskrbijo panoramske stezice v bižini planinske koče. Sledi sestop do mesteca Acshau, na lastno željo z doplačilom *, pa se je možno v dolino vrniti tudi z gondolo. V nadaljevanju sledi vožnja do mesteca Prien, ki leži neposredno ob jezeru Chiemsee. Na lastno željo z doplačilom *, bomo zapluli do največjega otoka na jezeru Herreninsel, ki slovi po mogočni rezidenci kralja Ludvika II. Bavarskega in njegovemu bogatemu parku (ogled dvorca možen z doplačilom *).

V večernih urah sledi povratek v Ruhpolding.

 

kampenwandgipfel                    Kampenwand_6

 

 

SOBOTA  29. 8. 2015

KRAJŠI POHOD  – POVRATEK DOMOV

Po zajtrku se bomo odpeljali do izhodišča zadnjega pohoda, kraja  Urschlaua. Po peščeni poti se bomo podali skozi prekrasen bavarski gozd, kjer bomo uživali ob žuborenju potočka, ki se bo vil ob naši poti mimo Röthelmoosalm vse do jezera Weitsee,   kjer sledi osvežitev, v nadaljevanju pa povratek proti Sloveniji.

 

R_thelmoosalmen__1_von_1_                    weitsee_2

 

 

 

Mesti, kjer bomo nastanjeni bosta ponujali veliko zanimivosti, kjer boste lahko preživeli svoj prosti čas. Sem spadajo brezplačno kopanje v jezerih in bazenu, ogledu mestnih muzejev, cerkva in ostale znamenitosti, ki jih mesto ponuja.

 

* NA LASTNO ŽELJO Z DOPLAčILOM – Plačilo za dodatne storitve udeleženci poravnajo direktno ponudniku storitev.

 

Planinske ture, krajša potovanja in oglede bomo časovno prilagajali  vremenskim razmeram in željam udeležencev. Vsi izleti so načrtovani v več variantah - od lažjih sprehodov do celodnevnih tur.

 

Iskanje