Planinski tabor za odrasle - KORZIKA 2017

PD 23. september, 2017
384
Planinski tabor za odrasle - KORZIKA 2017

Od visokih vrhov, kontrastov, adrenalina ter nepozabne narave


Planinski tabor PD Šoštanj »KORZIKA 2017«

 

 OTOK VISOKIH VRHOV, KONTRASTOV, ADRENALINA TER NEPOZABNE NARAVE

 

23. september do 28. september 2017 – 6 dni


ORGANIZATOR:  Planinsko društvo Šoštanj (Primož Grudnik, Janez Kugonič, Jurij Drev, Vlado Stropnik).
                                                                                 

INFO:

Osebno: Primož Grudnik - telefon: 031-583-273;  

e-poštaprimozgrudnik@gmail.com,

spletna stran: http://www.pd-sostanj.si/

 

STROŠKI TABORA:  

V  strošek tabora 180 EUR je vključen avtobusni prevoz po programu, trajekt, strošek organizacije izleta in parkirnine.

Posameznik v hotelu poravna strošek nastanitve (5 polpenzionov v hotelu s tremi ali z dvema zvezdicama v dvoposteljnih ali triposteljnih sobah), ter oglede znamenitosti.

 

PRIJAVE:

Od 20.4.2017 dalje do zapolnitve mest. Prijava je dokončna z vplačilo akontacije, ki znaša 180 €.

 

 

 

PROGRAM TABORA

 

Sobota 23. 9. 2017

ŠOŠTANJ – LIVORNO – BASTIA – CALACUCCIA

 

Predvidoma  22. 9. 2017 ob 22.00 uri odhod iz Šoštanja, vožnja po avtocesti skozi Slovenijo, proti mejnemu prehodu z Italijo, ter nadaljevanje poti do pristaniškega mesta Livorno (cca. 9 ur vožnje). Sledi vkrcanje na trajekt ter plovba proti francoskemu otoku Korzika (cca. 4 ure plovbe). Trajekt bo priplul v pristaniško mesto Bastia, kjer bomo nekaj prostega časa namenili počitku po napornemu potovanju. V nadaljevanju sledi vožnja do mesta Calacuccia in namestitev v enega izmed lokalnih hotelov.

 korzika_bastia_pristanisce

 

 

 

Nedelja 24. 9. 2017

VZPON NA »LAC DE NINO« (1.743 m)

 

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali do nekaj minut oddaljenega izhodišča »Forest House Poppaghia« na nadmorski višini 1.076 m, kjer se bomo pričeli vzpenjati proti ledeniškemu jezeru »Lac de Nino«, ki v objemu travnikov in barja leži na nadmorski višini 1.743 m, nahaja pa se na delu svetovno znane pešpoti GR 20. če bomo imeli srečo, bomo ob jezeru morda opazili črede prostoživečih konjev. Sledi povratek proti izhodišču, prosto popoldne ter večerja. Predviden čas vzpona 2.30 ure, hoja okoli jezera 1 ura, predviden čas spusta 1.30 ure.

 

               Lac_de_nino_3

 

  Ponedeljek  25. 9. 2017

CELODNEVNA PLANINSKA TURA NA »MONTE CINTO« (2.706 m)

 

V zgodnjih jutranjih urah, najverjetneje z »lunch paketom«, se bomo z avtobusom izpred lokalnega hotela odpeljali proti izhodišču naše celodnevne ture, do Kampa »L`Arimone« na nadmorski višini 1098 m (obstaja možnost, da se bomo do izhodišča povzpeli peš). Od izhodišča se bomo pričeli vzpenjati po peščeni, tematski ter razgledni poti proti planinskemu zavetišču »Refuge L`Erco« na nadmorski višini 1950 m. Pri zavetišču se nam odpre prečudovit pogled na gorsko verigo, skupaj s kraljem korziških vrhov, najvišjo goro »Monte Cinto« (2706 m). Na tem delu sledi delitev v dve planinski skupini. Prva bo po skalnati in tehnično dokaj zahtevni poti, od koder lahko občudujemo še bližnji »Calacuccia« jez, s pomočjo možicljev osvojila sam vrh z nepozabnimi razgledi na sosednje »špičake«. Celotna tura na »Monte Cinto« bo trajala predvidoma od 9 do 11 ur, odvisno od gneče in vremena.

-       Druga skupina bo od planinskega zavetišča»Refuge L`Erco« izvedla lažji in krajši pohod po bližnjih pašnikih ter uživala ob pogledih na najvišje vrhove. Ob bližnjem potočku se bo lahko osvežila ter ustvarila nepozabne fotografije čred prostoživečih konjev in slikovite narave. V nadaljevanju sledi skupen povratek do izhodišča, vožnja proti hotelu ter večerja.

 monte_cinto

                                         

Torek  26. 9. 2017

RESTONICA – LAC DE MELO (1710 m) – LAC DE CAPITELLO (1930 m)

 

Po zajtrku sledi vožnja z avtobusom proti mestu Corte, natančneje do »Camping de Tuani«,  kjer se nahaja tudi naše izhodišče za tretjo planinsko turo. Prav tako se bosta tudi tega dne oblikovali dve skupini planincev. Prva skupina bo s pohodom pričela po idilični soteski Restonica, ki po ozki cesti vodi do planinske postojanke »Bergerie de Grotelle« na nadmorski višini 1.370 m ter vzpon nadaljevala cca. 1 uro naravnost proti gorovju, med katerim se na nadmorski višini 1710 m skriva prečudovit biser, visokogorsko jezero »Lac de Melo«. Sledi krajši postanek, v nadaljevanju pa bomo s hojo nadaljevali še nadaljnjo uro ter prispeli do drugega visokogorskega jezera »Lac de Capitello (1930 m)«, ki je znano tudi kot najgloblje jezero Korzike. Obdajajo ga korziški vrhovi, ki segajo vse do 2.230 m nadmorske višine. Sledi sestop do soteske Restonica.

-       Druga skupina pa bo opravila lažji pohod in raziskovala skrite kotičke slikovite soteske Restonica, kjer ne bo manjkalo prijetnih doživetij. Sledi skupna vrnitev v mesto Corte, nastanitev v enem izmed lokalnih hotelov in večerja.

 

                           

lac_de_melo_in_capitello

 

Sreda  27. 8. 2017

PUNTA DELL` ORIENTE (2112 m) IN SLAP »VOILE DE LA MARIEE«

 

Po zajtrku se bomo z avtobusom iz mesta Corte odpeljali v smeri mesta Ajaccio, do prelaza, kjer bomo pričeli z našo predzadnjo turo, vzponom na »Punta Dell`Oriente (2112 m). Pot nas bo najprej vodila skozi čudovit gozd, vse do manjše kamnite vasice, nato pa se bomo pričeli vzpenjati po vedno bolj skalnatem terenu, vse do izredno razglednega vrha. Tik pod vrhom postane teren zahtevnejši, kjer bo potrebno tudi poplezati.  Tisti planinci, ki iz kakršnega koli razloga vrha ne bodo želeli osvojiti, bodo imeli možnost lažjega pohoda po travnatem grebenu pod goro. Predviden čas pohoda bo okoli 3 do 4 ure. Po vrnitvi do izhodišča se bomo z avtobusom odpeljali še do nekaj minut oddaljenega slapa »Voile De La Mariee«.

 punta_del_oriente_2

                                  

                                   

četrtek   28. 9. 2017

»CAP CORSE« - POHOD OB OBALI – POVRATEK DOMOV

 

Po zajtrku sledi vožnja na severni del Korzike, na polotok »Cap Corse«, ki ponuja enkratne kontraste naravnih lepot. Pohod bomo opravili po naravnem rezervatu »Capandula« in sicer od mesteca »Baracaggio« do mesteca »Macinaggio«. Znana pešpot nas bo vodila visoko nad peščenimi plažami, drugič bomo njihove lepote občudovali čisto od blizu. Skoraj v vsakem zalivu bomo srečali porušene stolpe, razgledi pa ne bodo segali le na morje pač pa tudi na čudovite vinske griče, po katerih je »Cap Corse« znan. Prav tako bo za edinstvene spomine in fotografije poskrbel bližnji otok »Giraglia« ter bele peščene plaže na katerih mirno počiva govedo. Predviden čas pohoda je 4 ure.

Ob 20.00 sledi vkrcanje na trajekt v mestu Bastia ter povratek proti domu.

 cap_core_2

                   

 

 

Mesti, kjer bomo nastanjeni bosta ponujali veliko zanimivosti, kjer boste lahko preživeli svoj prosti čas.

 

Planinske ture, krajša potovanja in oglede bomo časovno prilagajali  vremenskim razmeram in željam udeležencev. Vsi izleti so načrtovani v več variantah - od lažjih sprehodov do celodnevnih tur.

 

 

 

Iskanje