PO GOZDNIH VLAKAH NA SMREKOVEC 9. V SPOMIN NA ½ŠILIJA½ 2018

PD 18. februar, 2018
345
PO GOZDNIH VLAKAH NA SMREKOVEC 9. V SPOMIN NA ½ŠILIJA½ 2018

Tradicionalni zimski pohod na Smrekovec je organiziran v spomin na našega člana in vodnika Milana Pogorelčnika - Šilija po gozdnih poteh, ki jih je imel najraje.


PO GOZDNIH VLAKAH NA SMREKOVEC 9. V SPOMIN NA ½ŠILIJA½ 2018

Datum pohoda: 18.02.2018 ob 8.00

Zbirno mesto: Gostilna Savinek v Belih Vodah

Aktivnosti: Lahki pohod v zimskih razmerah, lahka turna smuka

Organizator: PD Šoštanj v sodelovanju s PD Velenje

Vodniki: Primož Grudnik (pohod), Vlado Stropnik (pohod), Marjan Karlovčec (turna smuka),                                                                       Miran Jančič (turna smuka)

Vrsta prevoza: Lastni

Predviden povratek: V popoldanskih urah

Prijava: Cvetličarna Nahtigal (041 456 778), Marjan Karlovčec (041 663 601) do petka 16.2.2018 zaradi organizacije toplega obroka na koči

Cena: Za obrok in čaj na koči 5 € po osebi

Oprema: Pohod: topla oblačila in obutev, gamaše, palice, topla pijača, osebna oprema;   Turna smuka: turno-smučarska oprema, topla oblačila, topla pijača, osebna oprema;

 

Opis aktivnosti:

Zbor udeležencev bo pri gostilni Savinek v Belih Vodah, kjer nas bo čakal topel čaj ali kava za katerega bo poskrbel Žagarstvo Marko Mazej. Avtomobile napolnimo z udeleženci.   Odpeljemo se do »Matevžeka« v Belih Vodah. Pot nadaljujemo  po cesti do Encija, kjer po tradiciji  sledi čaj, pecivo ter nekaj kratkega. Za gostoljubje se zahvalimo Andreji. S potjo nadaljujemo v gozd. Ta »Šilijeva » najljubša turno smučarska pot na Smrekovec  nas bo hitro usmerila v strme vlake, po katerih se spravlja les. Po dobri uri, uri in pol, hoje stopimo na cesto, ki pripelje iz Kramarce na Smrekovec. Tukaj cesto prečimo, ter nadaljujemo po vlakah naravnost na vrh, od ceste porabimo še cca. uro hoje.  Sledi spust do koče na Smrekovcu, kjer bo sledil, kratek program. Za topel obrok in pijačo bo poskrbljeno. Po okrepčilu in počitku se vračamo po cesti v smeri dostopa.

Podrobne informaciji pri vodnikih!

Opozorilo: Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnika ter izbor ture

prilagoditi svojim zdravstvenim in telesnim sposobnostim!

VAREN KORAK!

 

Iskanje