Pohod po Trški poti okoli Šoštanja

PD 9. oktober, 2023
1523
Pohod po Trški poti okoli Šoštanja

Trška pot okoli Šoštanj, ki kot planinska pot obstaja od leta 1994, poteka po približnih mejah nekdanjega trga Šoštanj oz. tudi približno po sedanjih mejah Krajevne skupnosti Šoštanj. Po tej poti, ki je dolžine dobrih 11 km in na kateri je za kar 500 m vzponov in spustov, je pod okriljem praznovanja praznika mesta Šoštanj Planinsko društvo Šoštanj izvedlo tradicionalni pohod, ki se ga je v soboto, 7. oktobra 2023, udeležilo rekordnih 120 pohodnikov.


Med pohodniki so bili pod vodstvom mentoric tudi mladi planinci planinskih skupin OŠ KDK Šoštanj, podružnične OŠ Topolšica in Vrtca Šoštanj, ki so se na pot podali večinoma v spremstvu staršev ali starih staršev.

Travnik pred Pustim gradom, ki je eden izmed najlepših razglednih točk na Trški poti, je bil skoraj premajhen za veliko skupino pohodnikov in za tradicionalno skupinsko fotografiranje. Pohod, ki je potekal v sončnem in toplem vremenu, se je zaključil na Glavnem  trgu v Šoštanju, kjer je Krajevna skupnost Šoštanj za pohodnike zagotovila okusno okrepčilo.

Mnogi pohodniki so na trgu ostali dlje časa, saj je tam potekala odlično organizirana in zelo dobro obiskana golažijada.

Iskanje