Postani član Planinskega društva Šoštanj

PD 18. december, 2019
391
Postani član Planinskega društva Šoštanj

Vse ljubitelje gora in narave tudi v letu 2020 vabimo, da se včlanite v Planinsko društvo Šoštanj in izkoristite vse ponujene ugodnosti, ki vam jih naše članstvo prinaša. Vsi, ki boste poravnali članarino do konca meseca januara 2020, boste prejeli simbolično darilo, zato ne odlašajte ter se včlanite čimprej! Članarino lahko poravnate že od 19.12.2019 naprej, darila bodo na voljo od 15. januarja dalje v času uradnih ur v društevn pisarni v Vili Lučka ter v Cvetličarni Nahtigal.

Zakaj postati član? Z včlanitvijo podprete delovanje planinskih društev, alpinističnih, športno-plezalnih in ostalih klubov, združenih v Planinsko zvezo Slovenije, saj precejšen del namenimo izbranemu društvu. Člani PZS smo nezgodno zavarovani za opravljanje številnih planinskih in gorniških dejavnosti. Zavarovanje krije tudi stroške reševanja v tujini s 24-urno asistenco in zdravstveno asistenco za tujino ter zavarovanje zasebne odgovornosti članov PZS. V slovenskih planinskih kočah prenočujemo ugodneje, s 50 % oz. 30 % popustom. Ugodneje bivamo tudi v več kot 1250 kočah partnerskih organizacij v Evropi in Kanadi. Številni planinski, plezalni in izletniški vodniki, skupaj s planinskimi zemljevidi ter strokovno in leposlovno literaturo, katerih izdajateljica je Planinska založba PZS, so nam cenovno dostopnejši. Najstarejšo še izhajajočo slovensko revijo, Planinski vestnik, pa si lahko za celo leto naročite s kar četrtinskim popustom. Kot člani PZS smo v številnih trgovinah z gorniško in plezalno opremo deležni prenekaterih ugodnosti.

Novosti za leto 2020:

  1. Spremembe višine članarin.
  2. Prilagoditev članskega zavarovanja (A članarina ima zaradi izrazito slabega škodnega rezultata v preteklih letih zavarovalno vsoto za smrt od leta 2020 10.000 € in 30.000 € za invalidnost. B, S+Š in P+O člani imajo združeno skupno zavarovalno vsoto 6.000 € za reševanje v tujih gorah in zdravstveno asistenco. S tem, so tudi ostale kategorije postale veliko ustreznejše za člane, ki obiskujejo evropska gorstva).
  3. Prispevek 1 € za Sklad planinskih koč (razen P+O in IN članarine)
  4. V primeru članstva v več društvih PZS, ni več potrebno poravnati dveh članarin v celoti
  5. Člansko zavarovanje bo v letu 2020 sklenjeno pri Generali zavarovalnici (ki je prevzela Zavarovalnico Adriatic Slovenica d. d.). Zavarovalne asistenčne storitve v tujini se še naprej izvajajo preko asistenčnega centra na telefonski številki +386 5 66 28 500.

Iskanje