PRVI ŠOŠTANJčAN NA NAJVIŠJEM VRHU SVETA

PD 21. maj, 2005
339
PRVI ŠOŠTANJčAN NA NAJVIŠJEM VRHU SVETA
Marko Lihteneker iz Šoštanja je skupaj s soplezalcem Viktorjem Mlinarjem iz Šentjurja ob 13:00 po kitajskem času osvojil najvišjo točko našega planeta, Mount Everest 8848m. Tako je ...

PRVI ŠOŠTANJčAN NA NAJVIŠJEM VRHU SVETA

Marko Lihteneker iz Šoštanja je skupaj s soplezalcem Viktorjem Mlinarjem iz Šentjurja ob 13:00 po kitajskem času osvojil najvišjo točko našega planeta, Mount Everest 8848m.

čESTITAMO!

Tako je Marko postal prvi prebivalec zahodnega dela Šaleške doline, ki je osvojil najvišjo točko sveta! V prihodnjih dneh sledi podrobnejše poročilo!

Več o tem na: http://www.everest.odprava.net


Včeraj pa je bilo pred vzponom na spletni strani odprave objavljeno:

Po vseh zbranih vesteh naj bi Marko, Viki in Vladimir skupaj z šerpami, danes ponoči po našem času, po njihovem okili 3 ure poizkušali priti na vrh. Spijo ali bolje rečeno počivajo V C3 - 8.300 m.

Abramov na spletnih strneh poroča, da je govoril z njimi po prenosnih postajah. Poročajo, da je na gori čisto brezvetrje in zelo lepo vreme. Za jutri je napovedano 50km/uro, kar je kar ugodno. Dal jim je še zadnje napotke z razporeditvijo časa in moči pri vzponu in z uporabo kisika. če jim bo uspelo bo to v letošnjem letu prvi pristop na vrh. Na spletni strani MontEverest.net poročajo da so vsi trije slovenci. Pa še naj kdo reče, da večina ne potegne, pa čeprav sta samo dva.

Za nedeljo je zelo slaba vremenska napoved, kar pomeni, da bo potrebno hitro nazaj. Veter se je umiril in monsuma še ni na vidiku. V ABC pa baje piha zelo močan in hladen veter.

No vsaj enkrat je malo boljše biti na gori. Luna je vsako noč debelejša in bolj svetla. Naj jim sveti in jih varno pripelje tudi nazaj. NAMASTE VSEM KI SO NA GORI IN POD NJO

Iskanje