Razpis za dežurne na začasni Koči na Korošici

PD 20. avgust, 2024
228
Razpis za dežurne na začasni Koči na Korošici
Planinsko društvo Šoštanj je letos od Občine Luče prejelo v upravljanje začasno planinsko kočo na Korošici (Kocbekov dom na Korošici 1808 m). V želji, da bi planincem zagotovili čim daljše obdobje, ko je koča odprta in zasilno oskrbovana, smo zagotovili stalno odprtje od 1.7. do 1.9. V mesecu septembru in začetku oktobra planiramo, da bi bila koča odprta vsaj ob sobotah in nedeljah, a bi za dežurstvo potrebovali prostovoljce. Zato vabimo vse zainteresirane člane društva, da sporočite, če ste v katerem od spodaj navedenih terminih zainteresirani za izvedbo dežurstva:
  • sobota, 7. in nedelja, 8. september
  • sobota 14, in nedelja, 15. september
  • sobota, 21. in nedelja, 22. september
  • sobota, 28. in nedelja, 29. september
  • sobota, 5. in nedelja, 6. oktober

Priporočamo, da prostovoljno dežurstvo izvajata vsaj dva, lahko tudi trije ali štirje. Zagotoviti je potrebno, da bo koča odprta od sobote od 10h do nedelje do 15h. Ob tem se obiskovalcem omogoči prenočevanje ter zasilna oskrba s pijačo in hrano. Če je želja, lahko ekipa dežurnih prispe na Korošico že v petek. Ob prihodu in odhodu je potrebno narediti inventuro manjše zaloge, da bo primopredaja med dežurnimi lažja in da se uredi morebitno dopolnitev zalog. Dežurstvo je prostovoljno, društvo pa dežurnim povrne potne stroške za en avtomobil, prav tako imajo dežurni na koči brezplačno prehrano in prenočevanje. 

 
Vse zainteresirane člane vabimo, da na društven el. naslov info@pd-sostanj.si  do torka, 27. avgusta 2024, posredujete prijavo za prostovoljno dežurstvo in ob tem navedete enega ali več možnih terminov dežurstva. V nekaj dneh po izteku prijav vas bo poklical predstavnik društva, da se dogovorite vse potrebno za izvedbo dežurstva.
 
 
Jure Grudnik,
predsednik PD Šoštanj

Iskanje