Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje v Šoštanju

PD 11. maj, 2004
340
Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje v Šoštanju
22. in 23. maja 2004 bo na področju občine Šoštanj potekalo Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje, ki je največje planinsko tekmovanje z udeležbo okoli 500 tekmovalcev iz vse Slovenije.

22. in 23. maja 2004 bo na področju občine Šoštanj potekalo Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje (SPOT), ki je največje planinsko tekmovanje z udeležbo okoli 500 tekmovalcev iz vse Slovenije.

SPOT traja za ekipe v mladinskih in članskih kategorijah dva dni, za ostale kategorije (mlajši osnovnošolci, starejši osnovnošolci, starejši člani in družine) pa en dan. Tekmovanje se prvi dan za kategorije C in D začne s POT, nadaljuje z reševanjem nalog in vrisovanjem KT, konča pa z nočnim POT, kjer je poudarek na znanju in ne hitrosti. Drugi dan SPOT je za vse ekipe daljše in tehnično zahtevnejše POT. Naloge na SPOT so načeloma enakih zvrsti kot na področnih tekmovanjih, a so pripravljene na težji ravni.

Na SPOT lahko v odprtih kategorijah poleg ekip drugih organizacij sodelujejo ekipe PD, ki se niso uvrstile v redni del tekmovanja ali pa sploh ne tekmujejo v področnih planinskih orientacijskih ligah.

Vse novice o Slovenskem planinskem orientacijskem tekmovanju so dostopne na posebni spletni strani: http://www.orientacija.net/

Iskanje