Tabor za odrasle planince 2011 - Romunija (Karpati) - ZBIRANJE PRIJAV

PD 5. april, 2011
355
Tabor za odrasle planince 2011 - Romunija (Karpati) - ZBIRANJE PRIJAV

Tabor za odrasle planince 2011 - Romunija (Karpati)

Spoštovane članice in člani!
V vodniškem odseku PD Šoštanj za letošnjo pozno poletje pripravljamo že sedmi tabor za odrasle   planince v tujini. Vsi tabori oziroma potovanja do sedaj so se dogajala v gorah in krajih osrednjega Balkana. Natančneje v gorah  republik bivše države Jugoslavije in Bolgarije.  Tokrat smo se odločili, da obiščemo pogorje Karpatov v Romuniji. Romunija je dežela z razgibano in tragično zgodovino. Raznolikost dežele se kaže v njeni pestri ponudbi, ki jo nudi popotniku. čudovito poslikani ortodoksni moldavski samostani v Bukovini, pravljični srednjeveški gradovi in palače v Transilvaniji, naravni čudež delta reke Donave z njeno floro in favno, lesene vasice in cerkvice v pokrajini Maramures, srednjeveška mestna jedra, narodni parki, skrivnostna jezerca, blatni vulkani in nenazadnje tudi grof Drakula, ki je že skoraj maskota Romunije. Geografsko jo štejemo za podonavsko, karpatsko, črnomosrko in jugovzhodno evropsko državo. Znotraj Romunije se je ohranila tradicionalna pokrajinska razdelitev na Transelvanijo, Banat, Moldavijo, Vlaško nižino in Dobrudžo. Prevladujoča je pravoslavna veroizpoved. Pišejo v latinici. Romunščina je blizu originalni latinščini.
Lep del Romunije, predvsem območje Banata, Transilvanije in Moldavije bomo spoznali tudi udeleženci tega planinskega tabora v organizaciji planinskega društva Šoštanj.
Organizacijo vodenja in bivanja bo prevzel nam dobro znan planinski vodnik Goran Šibalič, ki Romunijo zelo dobro pozna in že vrsto let vodi skupine v to deželo. Vse podrobnosti potovanja si preberite v nadaljevanju.

Vec o izletu si preberite tukaj.

Iskanje