Tradicionalen pohod na Smrekovec

PD 30. september, 2008
376
Tradicionalen pohod na Smrekovec
Občina Šoštanj v sodelovanju s Planinskim društvom in Športno zvezo Šoštanj vsako leto organizira že tradicionalen pohod na najvišji vrh v občini Smrekovec, ki je visok 1577 metrov. Tudi letos se je pohoda kljub nekoliko bolj hladnemu vremenu udeležilo več kot 200 pohodnikov. Nekateri so se na pot podali ob ...

Tradicionalen pohod na Smrekovec

Občina Šoštanj v sodelovanju s Planinskim društvom in Športno zvezo Šoštanj vsako leto organizira že tradicionalen pohod na najvišji vrh v občini Smrekovec, ki je visok 1577 metrov.  Tudi letos se je pohoda kljub nekoliko bolj hladnemu vremenu udeležilo več kot 200 pohodnikov. Nekateri so se na pot podali ob 8. uri zjutraj izpred gostišča Grebenšek, drugi pa so si pohod nekoliko skrajšali in si za izhodišče izbrali Bele Vode ali kmetijo Spodnji Berložnik, tretji so se do koče podali z avtomobilom in se peš odpravili na vrh. Kakorkoli se je kdo odločil, namen – druženje in rekreacija v naravi – je bil dosežen.

Na vrhu je vse pričakal slasten golaž in čaj, za kar vsako leto poskrbi Občina Šoštanj. Pohodnike je prišel pozdraviti tudi šoštanjski župan Darko Menih, ki se jim sam zaradi operacije kolena letos ni mogel pridružiti, je pa obljubil, da se jim bo drugo leto.

Letošnji pohod pa je dodatno popestrila otvoritev razstave fotografij cerkvenih znamenj ob slovenskih planinskih poteh Cirila Velkovrha, ki je na ogled v Domu na Smrekovcu.

Iskanje