Tudi Šoštanj dobiva praznično podobo

PD 2. december, 2003
337
Tudi Šoštanj dobiva praznično podobo
Šoštanj, podobno kot številna druga mesta in kraji na Slovenskem, že dobiva praznični videz; to velja še posebej za prenovljeni Trg bratov Mravljak. V prihodnjih dneh pa se bosta v mestu zvrstili dve že uveljavljeni prireditvi ...

VEčER: Torek, 2. December 2003 - Stran: CELJSKO, SAVINJSKA, ŠALEŠKA DOLINA

Tudi Šoštanj dobiva praznično podobo

Šoštanj, podobno kot številna druga mesta in kraji na Slovenskem, že dobiva praznični videz; to velja še posebej za prenovljeni Trg bratov Mravljak. V prihodnjih dneh pa se bosta v mestu zvrstili dve že uveljavljeni prireditvi, ki jih organizira Turistično-olepševalno društvo Šoštanj.

S praznovanjem so začeli minulo nedeljo z blagoslovitvijo adventnih vencev. Nedeljski blagoslov so pripravili že osmič. Blagoslovili so glavni adventni venec, ob njem pa še devet adventnih vencev, ki so jih pripeljali v Šoštanj iz vseh podružničnih cerkva v občini. Adventne vence je blagoslovil dekan šaleške dekanije, Jože Pribožič. Na glavnem adventnem vencu so prižgali prvo svečko, ostale tri pa bodo naslednje nedelje v decembru do božiča.

V petek, 5. decembra, bo Šoštanj obiskal Miklavž s spremstvom. Ob 18. uri se bo ustavil na Trgu bratov Mravljak, kjer bo obdaril vse zbrane otroke; predvidevajo, da jih bo kar okrog 500. V Mestni galeriji Šoštanj, na Trgu bratov Mravljak 7, bodo letos postavili večje jaslice.

Na božični dan pa bo Planinsko društvo Šoštanj pripravilo že tradicionalni božični nočni pohod do cerkve na 1051 metrov visokem Sv. Križu nad Belimi Vodami. Zbirališče pohodnikov bo pred gostiščem Grebenšek v Belih Vodah. Prva skupina pohodnikov bo z vodniki odšla na pot ob 17. uri, druga pa ob 17.30. S Sv. Križa pa bodo pohodniki odšli ob 21. uri, zbor pohodnikov pa bo pred cerkvijo.

Marjan Lipovšek

Iskanje