Turno-kolesarski tabor Aosta

PD 3. julij, 2024
327
Turno-kolesarski tabor Aosta

Letošnji turno-kolesarski tabor smo imeli v Italiji in sicer v dolini Aosta.

Po dolgi nočni vožnji smo v Aosto prispeli dopoldan. Ker nas je pot dodobra utrudila smo prvi dan namenili za namestitev v hotelu in krajši kolesarski izlet, ki smo ga združili še z obiskom bikeparka Pila.

Naslednje jutro smo se spočiti odpravili v smeri smučarskega naselja Cervinia, kjer smo pričeli s kolesarjenjem. Pot nas je vodila preko strmih klancev, a je ponujala čudovite razglede na okoliške vrhove in številna jezera. Dosegli smo nadmorsko višino 2.800 m, kjer se nam je odpiral lep pogled na Matterhorn. Nazaj smo se spuščali po slikoviti pokrajini in čudovitih planinah in zaključili pri znanem jezeru Lago Blu.

Tretji dan smo imeli v planu turo pod vznožjem Mont Blanca. Odpeljali smo se do naselja Courmayeur, kjer smo pričeli tokratno turo. Pedala smo pognali v smeri prelepe doline Val Veny, ki nam je tokrat postregla z lepo traso ob zeleni reki in občudovanjem Mont Blanca skozi celotno turo. Cilj je bila planinska koča Combal pri jezeru Miage.

Za soboto je bila napoved nekoliko muhasta, zato smo planirali turo bližje naši nastanitvi. Pričeli smo v vasici Vetan in se vzpenjali preko slikovitih planin do planinske koče Mont Fallere. Od tam smo se spustili po enoslednici nazaj do izhodišča.

V nedeljo dopoldan smo se polni lepih spominov na Aosto odpravili na pot nazaj domov.

 


Fotogalerija

Iskanje