Vlado Stropnik prejel priznanje Občine Šoštanj

PD 29. september, 2023
1493
Vlado Stropnik prejel priznanje Občine Šoštanj

Na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku, ki je potekala v petek, 29. septembra 2023, je član PD Šoštanj, Vlado Stropnik, prejel občinsko priznanje. Vlado, čestitamo!


Občina Šoštanj ima dva nova častna občana. Na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku je nocoj v Kulturnem domu Šoštanj župan Boris Goličnik ta častni naziv podelil Karlu Destovniku – Kajuhu (posthumno) in Darku Menihu.

Skupaj s predsednikom Komisije za priznanja Srečkom Potočnikom je župan Boris Goličnik podelil tudi občinska priznanja in plakete. Prejemniki priznanj za letošnje leto so Roman Oblak, Vlado Stropnik in Turna, d. o. o.; plaketo Občine Šoštanj za leto 2023 pa so prejeli Društvo podeželske mladine Šaleška dolina, Stanko Hriberšek in Srečko Stropnik.

Vlado Stropnik - obrazložitev:

Dolgoletni član, štiri leta tudi njegov predsednik, Planinskega društva Šoštanj Vlado Stropnik je iskriv sogovornik in zna kot vodnik ali pohodnik narediti včasih tudi mukotrpne ture pestre in zanimive. Zaradi svojega sproščenega komuniciranja je poznan planinec tako v Sloveniji kot v tujini. Rad dela z mladimi, zato je bil vrsto let mentor in vodnik planinskih krožkov v vrtcu in osnovni šoli, trenutno pa vodi sekcijo upokojencev, s katerimi hodijo na izlete širom po Slovenij. Opravlja odgovorno delo vodje markacistov Planinskega društva Šoštanj, ki skrbi za več kot 86 km planinskih poti. Na ta način pohodniki na izletih po naši občini vedno ostajajo na pravi poti.


Vlado je bil dolgo let član sveta Krajevne skupnosti Skorno-Florjan, član nadzornega sveta Kmetijske zadruge Šaleška dolina, sodeloval je pri obnovi cerkve sv. Florjana, med sovaščani pa je cenjen tudi zaradi dejstva, da jim je vedno pripravljen priskočiti na pomoč ob vsakodnevnih opravilih.

Iskanje